De gevolgen van Brexit op de Britse economie.

Het grote Brittannië is dat straks nog wel zo groot? Onmiddellijk na Br(itish)exit zijn ze door Standard and Poor wel hun top triple A kredietstatus verloren. Kort daarna hebben andere ‘credit agencies’ ook hun vooruitzicht naar negatief bijgesteld en dat heeft gevolgen. Dit heeft op de financiële markten tot economische schokeffecten geleid waar de centrale bank van Engeland hun monetair beleid heeft moeten aanpassen. De directeur van de Engelse bank heeft sterk opgetreden en wist toen een recessie te voorkomen.
Het is nog steeds onduidelijk wat er gaat gebeuren wanneer “Great Britain” eenmaal de EU verlaat. De “Strong and Stable” moeten namelijk nog steeds nieuwe handelsverdragen met de rest van de wereld afsluiten en dat kan alleen nadat ze de EU uit zijn. Hoe dat gaat lopen is dus nog even afwachten. Hiervoor is wel transparantie voor nodig en dit is op het moment niet echt aan de orde onder de huidige Britse premier..
Theresa May heeft een bepaalde visie voor het land dat onzekerheid heeft geschept bij buitenlandse investeerders om investeringen te doen in hun land. Hierdoor loopt het land dus economische kansen mis. De financieringen willen ze wel maar migratie liever niet want dat ligt daar net als in Nederland erg gevoelig. Daarna zal je dus zien dat die grote fondsen het land zullen verlaten naar andere financielel grote steden zoals Parijs of Frankfurt.
De grote jongens uit dit wereldje zijn er, ondanks dat de Brexit nog minimaal twee jaar gaat duren, al mee bezig. Goldman Sachs heeft vandaag naar buiten laten komen dat zij hun werkzaamheden in Frankfurt gaan uitbreiden door banen over te plaatsen (bron: Bloomberg). Hierdoor gaan mogelijk 1000 man, werkzaam in Engeland, hun huidige baan verliezen. En dat is nog maar het begin…Is dit goed voor de economie, Premier May? Wij wachten het af.

Geschreven door: Personeel

2 thoughts on “De gevolgen van Brexit op de Britse economie.

  1. Het zal een moeilijk proces zijn, maar ik geloof in de kracht van Groot-Britannië, ze hebben zich altijd gered en gaan dit ook redden, May is een andere zaak 😉 Groeten, Ann.

    Liked by 1 person

    1. Klopt Ann. Het zal een zware periode voor de bevolking worden. Vanuit de financiële wereld kijken we iets anders tegen de May-kwestie, maar je hebt wel gelijk in zekere zin. 😉

      Liked by 1 person

Leave a comment